Algemeen

Wanneer je besluit mee te doen aan de crowdfunding van “Hé, wie ben jij?” kun je kiezen voor een donatie/vrije gift of een pakket. In het geval van een pakket plaats je een pre-order en wordt jouw bestelling ook als zodanig behandeld. 

De voorwaarden van de webshop zijn daarop van toepassing.

Met het plaatsen van je bestelling of donatie verklaar je jezelf bekend met de voorwaarden van de crowdfunding en, indien van toepassing, crowdfunding.

Definities

In dit document verwijzen we naar een persoon die, of een bedrijf dat een donatie doet of pakket besteld via de website van “Hé, wie ben jij?” (www.hewiebenjij.nl) als ‘crowdfunder’ of ‘supporter’. 

De ‘crowdfundingscampagne’ is de actie een gekoppelde periode waarin de actieve oproep loopt om crowdfunders/supporters te vinden. 

Het ‘streefbedrag’ is het minimale bedrag dat wij nodig hebben om het boek “Hé, wie ben jij?” te laten drukken.

Waarom crowdfunden?

Crowdfunden is een nieuwe manier om een project te financieren. Inmiddels zijn veel mensen bekend met het idee van crowdfunden, maar er zijn veel verschillende varianten. Hieronder lichten we graag toe hoe wij de crowdfunding aanpakken met “Hé, wie ben jij?”

De belangrijkste reden om te crowdfunden is om de financiële middelen samen te brengen die het drukken van het boek “Hé, wie ben jij?” mogelijk maken. Tegelijkertijd geeft crowdfunden ons inzicht in de belangstelling voor het boek en draagvlak om het boek en aanverwante producten te verspreiden, zodat zoveel mogelijk kinderen kunnen kennismaken met vriendjes van over de hele wereld en herkenning vinden in die vriendjes in het boek. 

Wij kiezen ervoor om de crowdfunding te doen zonder een extern platform, omdat dergelijke platformen tot wel 15% van het streefbedrag als commissie vragen. Dat is veel geld. Geld dat wij liever steken in het ontwikkelen van extra producten. 

Hoe gaat het crowdfunden bij “Hé, wie ben jij?” in zijn werk?

Crowdfunden van “Hé, wie ben jij?” is eigenlijk het plaatsen van een pre-order. Je bestelt alvast het door jou gekozen pakket en als dat pakket leverbaar is, krijg jij het thuis gestuurd. In de tussentijd kunnen wij met het geld dat de pre-orders opbrengen de pakketten laten maken. 

Dit geldt niet voor donaties, omdat daar geen tegenprestatie (behalve een digitale poster) tegenover staat.

De risico’s

Op het moment dat jij een crowdfundpakket bij ons bestelt of een donatie doet, wordt jouw bijdrage direct geplaatst op een aparte rekening.

Op die rekening blijft het staan totdat ons streefbedrag is behaald. Op het moment dat het streefbedrag behaald is, zullen wij het bedrag besteden aan het drukken van het boek “Hé, wie ben jij?” en de overige, door crowdfunders bestelde producten. 

Mocht het streefbedrag onverhoopt niet worden behaald, dan bedenken wij een alternatief (dat kan betekenen dat we het boek in een kleinere oplage laten drukken dan oorspronkelijk bedacht was). Hierdoor krijg jij alsnog de door jou bestelde producten.

Mocht ook een alternatief niet mogelijk zijn, dan nemen we contact met je op en krijg je je geld terug. 

Het ‘honderden-ogen-principe’

Samen met jou zijn er nog honderden anderen die “Hé, wie ben jij?” ondersteunen. Zij zijn ook kritisch, bekijken het project zelfstandig en maken, onafhankelijk van jou de beslissing om ook te crowdfunden.

Maar meestal zijn crowdfunders ook op een andere manier betrokken bij het initiatief, doordat ze de schrijver, illustrator, initiatiefnemer(s) en de missie een warm hart toedragen. Deze mensen zullen dus ook gelijk gratis marketing bedrijven voor “Hé, wie ben jij?”.

De planning

We nemen 3 maanden de tijd voor de crowdfundingscampagne. Van november t/m januari. Het is de bedoeling dat in januari in ieder geval het eerste streefbedrag is behaald. We sturen de bestanden van het boek dan op naar de drukker.

De druktijd is wederom 3 maanden. In die 3 maanden geven wij nog meer bekendheid aan het boek. Naar verwachting zullen we het boek uiterlijk begin april in onze handen hebben. Uiterlijk mei zullen de pakketten dan verstuurd kunnen worden naar de crowdfunders.

Wat gebeurt er als het eerste streefbedrag al binnen 3 maanden behaald is?

Dat zou fantastisch zijn! Dat betekent namelijk dat we al veel eerder dan gedacht over kunnen gaan tot het laten ontwikkelen van andere, nieuwe, extra producten die de beleving van “Hé, wie ben jij?” nog completer maken.

Wat kan ik doen als ik mijn geld terug wil?

Zolang de campagne loopt is het niet mogelijk je geld terug te krijgen. Als het streefbedrag wordt behaald, dan krijg jij uiterlijk in mei 2021 je pakket thuisbezorgd. 

Mocht het pakket niet bevallen, dan gelden de retourneringsvoorwaarden zoals deze beschreven staan in de Algemene voorwaarden.

Mocht het streefbedrag niet worden behaald, dan nemen wij contact met jou op om je te informeren over een alternatief, of krijg jij je geld terug. Dit kan dus op zijn vroegst pas na afronding van de crowdfundingscampagne.

“Hé, wie ben jij?” en Antropokids

“Hé, wie ben jij?” is een initiatief van Antropokids. Antropokids heeft in het verleden ook kinderboeken uitgegeven. Antropokids staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

KvK nummer: 27348836

Contactgegevens:

“Hé, wie ben jij?” by Antropokids

T.a.v. Monique Tekstra-van Lochem

Uitdamstraat 3

3826CG Amersfoort

Info@antropokids.nl

06-38504366