Hé, wie ben jij? is hèt grote ontdekboek dat kinderen laat kennismaken met de diversiteit van mensen en culturen, aan de hand van 20 vriendjes van over de hele wereld én het laat kinderen en hun ouders ook zichzelf en hun plek in de wereld ontdekken.


Gebrek aan multiculturele kinderboeken in de boekenkast

Door mijn ervaring als moeder en in de kinderopvang weet ik dat kinderen open, nieuwsgierig en onbevooroordeeld naar de wereld kijken. En hoe veel vaker zij overeenkomsten dan verschillen zien!
Juist daarom is de leeftijd vanaf 3 jaar zo geschikt om kinderen in aanraking te laten komen met zoveel mogelijk diversiteit. Want hoe meer verschillende culturen en levenswijzen ze al op jonge leeftijd leren kennen, hoe gewoner ze dat vinden, als ze ouder worden.

Ik heb veel gereisd en als antropoloog houd ik ervan me te verdiepen in het leven van mensen over de hele wereld. Dus toen ik zelf kinderen kreeg wilde ik hen dolgraag vertellen over de mooie culturen en mensen die ik had ontmoet. Ook toen al kon ik maar weinig kinderboeken vinden waarin kinderen uit verschillende culturen de hoofdrol spelen. En dus ben ik zelf gaan schrijven

Net als de meeste ouders tegenwoordig, vind ook ik het ontzettend belangrijk dat mijn kinderen opgroeien met diversiteit en dat ze leren over de verschillende geloven, levenswijzen en culturen die er in de wereld, maar ook in Nederland, zijn!Het ideale kinderboek vol diversiteit


Dit leidde tot Hé, wie ben jij?, hét kinderboek:
waarmee kinderen (en hun ouders) in 1x kunnen kennismaken met wel 20 verschillende culturen
dat groot is van formaat en van stevig karton zodat kinderen letterlijk in de wereld kunnen duiken
waarin 9 belangrijke vragen van kinderen worden beantwoord: Van 'Hé, wie ben jij?' tot 'Hé, wat eet jij?' en 'Hé, wat geloof jij?'.
waarin ieder kind zich kan herkennen
waarin ieder kind ook zelf een hoofdrol speelt door middel van het spiegeltje
boordevol kleurrijke illustraties waardoor kinderen telkens nieuwe dingen blijven ontdekken
waarin culturen en religies op een eenvoudige manier worden uitgelegd, zodat kinderen én volwassenen het makkelijk kunnen begrijpen
met QR code die toegang geeft tot een speciale pagina met extra informatie, zodat echt alle vragen van kinderen beantwoord kunnen worden.
waarmee volwassenen leren kijken door de ogen van hun kind

Kortom: het perfecte multiculturele prentenboek dat ik tijdens de peuter- en kleutertijd van mijn eigen kinderen zo heb gemist en dat veel ouders ook nu missen in hun kinderboekenkast!


Wat ouders op social media zeggen over
Hé, wie ben jij?

SPELENDERWIJS ONTDEKKEN Ik vind het belangrijk dat mijn dochter meer meekrijgt van andere culturen. Ik geloof dat het haar helpt om nu en later een socialer, begripvoller en simpelweg leuker mens te worden. Je kunt zoveel leren van elkaar als je oog hebt voor elkaar! Daarom ben ik erg enthousiast over  het kinderboek "Hé, wie ben jij?"! We konden al niet wachten en nu het er is kunnen we echt spelenderwijs het leven van de 20 kinderen in het boek telkens een beetje meer ontdekken.

Cynthia (www.cynspirerend.nl)

SAMEN MET ABU VERTELT PAPA OVER ZIJN JEUGD IN SOMALIË De kinderen luisteren aandachtig  naar de mooie verhalen van papa over vroeger in Somalië. Abu uit  “Hé, wie ben jij?” legt het goed uit. 

Imina (moeder)

PRACHTIG BOEK Mijn dochter van 2,5 jaar ging meteen in gesprek  met de karakters uit het boek. Veel te zien, mooie gespreksstof met je kleuter! In de opvoeding staan we bewust stil bij diversiteit zodat onze kinderen leren dat iedereen anders is  en gelijkwaardig. En dat we  onze verschillen kunnen  vieren! Daar draagt dit boek prachtig aan bij.

Sandy (moeder)

WERELDREIS IN EEN BOEK Wij hebben tijdens onze reizen zoveel mensen en culturen ontmoet en ervaren. Het is te gek dat we nu met "Hé, wie ben jij?" ook onze kinderen daarover kunnen vertellen!

Eva & Otto (ouders)


De leuke en makkelijke manier
om kinderen te laten kennismaken met
diversiteit van mensen en culturen


Cirkel 1 leeftijd 2

Voor kinderen vanaf 3 jaar

Cirkel 2 lineaal

Groot en stevig, dus peuter- en kleuterproof

Cirkel 7 potlood

Met 180 illustraties zodat kinderen telkens weer iets nieuws ontdekken

Cirkel 3 spiegel

Met spiegeltje op iedere pagina, zodat kinderen zichzelf zien temidden van alle andere kinderen

Cirkel 5 oog

Volwassenen leren kijken met de open blik van kinderen door de extra vragen en te praten over wat ze zien

Cirkel 6 vraagteken

Met QR code die toegang geeft tot een speciale pagina met extra informatie per cultuur en religie, om alle vragen van kinderen te kunnen beantwoorden

Cirkel 4 wereldbol

Laat kinderen de prachtige diversiteit in de wereld ontdekken!

Cirkel 8 twee kindjes

Kinderen maken vriendjes van over de hele wereld


Hé, wie ben jij?
is er voor ouders die hun kind bewust
willen opvoeden met diversiteit.


En het is ideaal om te gebruiken in groep 1/2 van het basisonderwijs en in de kinderopvang


Wat vinden anderen van Hé, wie ben jij??

EEN BOEK OM VAN TE HOUDEN! Onze tweeling Lucas en Eva vinden het boek net als ik fantastisch! Wij kunnen dit boek echt aan iedereen aanraden die op een bepaalde manier met kinderen werkt, (groot)ouder is, geïnteresseerd is in verschillende culturen en tradities.  Kortom: iedereen zal vrolijk  worden van dit prachtige  boek waar je zeker mee  gaat scoren.

Linda (Lifestyle Mommy's)

DIVERSITEIT IN DE KLAS Recent heb ik het boek Hé, wie ben jij? van Antropokids ontdekt. Zoveel diversiteit in 1 boek: maak kennis met Lynette, Mohammed, Maria, Shanti en nog 16 andere kinderen uit de hele wereld! Wie zijn ze, waar wonen ze, welke feesten vieren zij en waar geloven zij in? Ik gebruik graag kinderboeken als startpunt voor een mooi gesprek en dit boek is daar heel geschikt voor!

Rigoberta (@juf_rigoberta)

MOOIE GESPREKKEN IN DE KLAS Dit leuke boek heb ik aangeschaft voor in de klas. Perfect passend bij ons thema ‘De Wereld’. Elke dag lees ik een bladzijde voor en vervolgens kijken we naar de overeenkomsten en verschillen tussen onszelf en de kinderen. Vandaag hebben we “Hé met wie leef jij?” besproken. We hadden mooie gesprekken over het hebben van twee pappa’s of mamma’s, adoptie,  de overleden moeder en  gescheiden ouders! 

Juf Carmen (@jufcarmen94)

ENORM WAARDEVOL VOOR SCHOOL EN THUIS Ik denk dat “Hé, wie ben jij?” een enorme toegevoegde waarde is voor ouders met kleine kinderen en op school. Door de vragen in het boek kom je heel toegankelijk en makkelijk tot een gesprek, en kom je meer te weten over elkaar en elkaars cultuur en leefwijze. Ik gun het dan ook iedereen om dit gesprek eens met elkaar aan te gaan en  meer begrip voor elkaar te  creëren zodat er wat meer  verbinding met de mensen  om ons heen komt. 

Marissa (@tanteboekie)


Nieuwsgierig geworden?

Neem hier alvast een kijkje en klik op de afbeelding om te bladeren:
Extra promo-acties voor jouw winkel

Online

Bij iedere inkoop, ongeacht het aantal.

Wij bieden je beeldmateriaal en teksten om te gebruiken bij de online promotie van Hé, wie ben jij?!
Wil je hier gebruik van maken? Vermeld het bij je bestelling.

Posters

Bij inkoop van 4 of meer boeken.

Er zijn A3 posters beschikbaar die je kunt gebruiken bij de aankleding van je winkel en etalage, zodat klanten direct al een beeld krijgen bij Hé, wie ben jij?. Per 4 ingekochte boeken, ontvang je twee posters.

Display

Bij inkoop van 10 of meer boeken.

Hé, wie ben jij? is een groot boek en valt sowieso al op, liggend op de toontafel. Maar bij 10 ingekochte exemplaren ontvang je nu een gratis display om het boek nog duidelijker zichtbaar te kunnen neerzetten.

Signeersessie

Bij inkoop van 25 of meer boeken.

Schrijver en bedenker van Hé, wie ben jij? Monique Tekstra-van Lochem komt naar je winkel voor een ontmoeting met kinderen en klanten en om boeken te signeren.

Meet & Greet

Bij inkoop van 50 of meer boeken.

Twee karakters uit Hé, wie ben jij? komen naar jouw winkel voor een Meet & Greet met de kinderen en klanten.

Inkoopinformatie
Hé, wie ben jij?

Hét grote ontdekboek dat kinderen laat kennismaken met de diversiteit van mensen en culturen in de wereld.


ISBN: 9789083026893
NUR: 273

Verkoopprijs: € 34,95 incl. BTW.
(Boek)winkelmarge: 25%.
Inkoopsprijs: € 24,05 excl. BTW.
Minimale afname: 1 exemplaar, hoe meer exemplaren hoe meer extra's. Zie promo-acties hierboven. Verzendkosten: € 6,75 (bij 4 of meer exemplaren) & € 4,10 (t/m 3 exemplaren)
Voor ouders & kinderen:
Groot: 24cm x 35cm
Stevig: Hoogglans karton met afgeronde hoeken
Eindeloos ontdekplezier: 180 illustraties en een spiegeltje

Voor jou en jouw winkel:
Digitaal beeldmateriaal voor online promotie (op aanvraag)
Posters
Display

Om te bestellen stuur een e-mail naar: info@antropokids.nl of klik op onderstaande button