Hé, wie ben jij? is hèt grote ontdekboek dat kinderen laat kennismaken met de diversiteit van mensen en culturen, aan de hand van 20 vriendjes van over de hele wereld én het laat kinderen en hun ouders ook zichzelf en hun plek in de wereld ontdekken.


Lees meer


Voor wie is Hé, wie ben jij?

Hé, wie ben jij? is geschreven voor kinderen vanaf 3 jaar
en is perfect om gebruikt en gelezen te worden:


Wat vinden anderen van Hé, wie ben jij??

 • Karin (moeder)
  Door al die verschillende kinderen in "Hé, wie ben jij?" ziet mijn dochter (4 jaar) dat zij er ook mag zijn!
  Karin (moeder)
 • Eva & Otto (ouders)
  Wij hebben tijdens onze reizen zoveel mensen en culturen ontmoet en ervaren. Het is te gek dat we nu met "Hé, wie ben jij?" ook onze kinderen daarover kunnen vertellen!
  Eva & Otto (ouders)
 • Joni (www.jufjoni.nl)
  Het boek ziet er fantastisch uit! Wat een belangrijk onderwerp ook. Ik word er helemaal vrolijk van!
 • Linda (Lifestyle Mommy's)
  Onze tweeling is erg nieuwsgierig in de brede zin van het woord. Ze ontdekken de hele dag door allerlei nieuwe dingen maar het houdt niet op bij de grenzen van onze tuin. Het viel ze al vroeg op dat niet iedereen er hetzelfde uit ziet en het liefst wilden ze weten waar de andere kinderen vandaan komen. Gelukkig zijn er al een aantal klasgenootjes die vol overgave over hun roots kunnen vertellen. Dat neemt niet weg dat wij met smart zitten te wachten op dit fantastische boek waar we al vrolijk van worden dankzij de vormgeving en prachtige kleuren. Waar wonen alle kinderen, wat doen zij de hele dag en welke tradities hebben zij? Wij willen graag kennis maken met al die lieve kinderen uit "Hé, wie ben jij?".
 • Sandy (moeder)
  Ik ben niet zo heel snel enthousiast over dingen, maar dit boek is anders. Het is iets wat nog niemand heeft gedaan (voor zover ik weet). Wij leven nu eenmaal in een wereld met zoveel diversiteit en als ouder heb ik de taak om dit mee te geven aan mijn kleine draakje.
  Sandy (moeder)
 • Cynthia (www.cynspirend.nl)
  Ik vind het belangrijk dat mijn dochter meer meekrijgt van andere culturen. Ik geloof dat het haar helpt om nu en later een socialer, begripvoller en simpelweg leuker mens te worden. Je kunt zoveel leren van elkaar als je oog hebt voor elkaar! Daarom ben ik erg enthousiast over de insteek van het kinderboek "Hé, wie ben jij?" en kan ik niet wachten om haar spelenderwijs kennis te laten maken de 20 kinderen in het boek.
 • Rigoberta (@juf_rigoberta)
  Draag jij diversiteit een warm hart toe en wil je ermee aan de slag in de klas? Recent heb ik het boek Hé, wie ben jij? van Antropokids ontdekt. Zoveel diversiteit in 1 boek: maak kennis met Lynette, Mohammed, Maria, Shanti en nog 16 andere kinderen uit de hele wereld! Wie zijn ze, waar wonen ze, welke feesten vieren zij en waar geloven zij in? Ik gebruik graag kinderboeken als startpunt voor een mooi gesprek en dit boek lijkt me daar heel geschikt voor!
 • Inge (moeder)
  Kleurrijk, net zoals de wereld, zijn de eerste sneak previews van het boek Hé, wie ben jij?  Stiekem kijk ik er enorm naar uit om dit boek in te zien en samen met de kinderen culturen te ontdekken. Zelf sta ik enorm open om andere culturen te leren kennen en die nieuwsgierigheid wil ik mijn kinderen ook meegeven. Hoe mooi is dat om naast real life ook in een boek mee te kijken bij gezinnen.

Wat kun je met Hé, wie ben jij??

Ontdekken

Door het spiegeltje op iedere wereldkaart speelt ieder kind de 21e hoofdrol in het boek. Hij/zij ziet zichzelf temidden van de 20 andere kinderen en leert zo over het leven van leeftijdgenootjes uit verschillende culturen. Door zelf deel uit te maken van die diversiteit leert hij/zij dat iedereen er mag zijn.

Leren

Door goed naar een kind te luisteren en open vragen te stellen, zul je zien dat hij/zij de wereld nog open en onbevooroordeeld bekijkt. Hij/zij ziet overeenkomsten waar volwassenen blijven steken op (uiterlijke) verschillen. Niet alleen kinderen leren op deze manier veel van alles wat er te ontdekken is in Hé, wie ben jij? maar ook volwassenen leren zo te kijken met de ogen van een kind.

Kijken

Door goed te kijken naar alle plaatjes in Hé, wie ben jij? leren ouders/leraren/begeleiders en hun kinderen over het leven van alle 20 kinderen. Ze ontdekken hoe mensen in verschillende culturen leven, eten en feestvieren. Iedereen is anders en toch zijn er ook overeenkomsten.

Vragen

In ieder hoofdstuk staan extra vragen waarmee ouders/leerkrachten/begeleiders samen met hun kind verder op ontdekkingstocht kunt gaan. Door deze vragen te beantwoorden leren kinderen nadenken over wat zij vinden van zij zien en ontdekken ze hun eigen plek in de wereld. En met de activiteitentips (voor thuis), activiteitengids (voor de kinderopvang) en het educatiepakket (voor school) kunnen er extra activiteiten worden gedaan, waarmee men zich nog verder kan verdiepen in de verschillende culturen.

Nieuwsgierig geworden?

Neem hier alvast een kijkje en klik op de afbeelding om te bladeren:


Hé, wie ben jij? in het kort:
Extra promo-acties voor jouw winkel

Online

Bij iedere inkoop, ongeacht het aantal.

Wij bieden je beeldmateriaal en teksten om te gebruiken bij de online promotie van Hé, wie ben jij?!
Wil je hier gebruik van maken? Vermeld het bij je bestelling.

Posters

Bij inkoop van 5 of meer boeken.

Er zijn A3 posters beschikbaar die je kunt gebruiken bij de aankleding van je winkel en etalage, zodat klanten direct al een beeld krijgen bij Hé, wie ben jij?. Per 5 ingekochte boeken, ontvang je twee posters.

Display

Bij inkoop van 10 of meer boeken.

Hé, wie ben jij? is een groot boek en valt sowieso al op, liggend op de toontafel. Maar bij 10 ingekochte exemplaren ontvang je nu een gratis display om het boek nog duidelijker zichtbaar te kunnen neerzetten.

Signeersessie

Bij inkoop van 25 of meer boeken.

Schrijver en bedenker van Hé, wie ben jij? Monique Tekstra-van Lochem komt naar je winkel voor een ontmoeting met kinderen en klanten en om boeken te signeren.

Meet & Greet

Bij inkoop van 50 of meer boeken.

Twee karakters uit Hé, wie ben jij? komen naar jouw winkel voor een Meet & Greet met de kinderen en klanten.

Inkoopinformatie

Verkoopprijs: € 34,95 incl. BTW.
(Boek)winkelmarge: 25%.
Inkoopsprijs: € 24,05 excl. BTW.
Minimale afname: 5 exemplaren
Afmetingen: 24cm x 35cm
Materiaal: Hoogglans karton met afgeronde hoeken
ISBN: 9789083026893
NUR: 273Inkoopmogelijkheden

Via onderstaand bestelformulier kun je Hé, wie ben jij? voor jouw winkel bij ons bestellen:

Bestelformulier

PRE-ORDER NU!